Eit streif i renessansen

Gruppa The Kings Noyse viste seg fram i all si vårlege prakt under konserten i […]

Gruppa The Kings Noyse viste seg fram i all si vårlege prakt under konserten i Hogganvik landsby førre onsdag. Eit breitt repertoar med musikk frå renessansen stod på programmet. Den koselege landsbystemninga i Hogganvik, saman med kjappe solgløtt inn dei store vindauga i konsertsalen, skapte ei livfull ramme. Benkeradene var fulle med folk i alle aldrar, for dette var musikk som kunne fenge dei fleste.
Songaren Maria Malmsten frå Stord var gjestemusikar. Vekselvis med Kjell Ravatn, som speler lutt, fløyter og syng i ensemblet, var ho med og krydra konserten med små forteljingar om tida og musikken. Me fekk lære om ei tid med motstridande kjensler, der det muntre og sorgtunge gjekk hand i hand. Me fekk vidare høyre om dyktige songkomponistar og dei første operakomponistane. Malmsten fortalde om kongar på reise med hoffmusikarar og lutt, og om dåtidas musikarar som måtte spele på tarmstrenger. Såleis gav dei musikken eit djupare innhald.
Kjærleikssongar
Framføringane veksla mellom det høgstemte, majestetiske og rytmiske, og det vare, vakre og melankolske. Den gjekk også ut av kongelege krinsar og inn i dei meir folkelege. Kjell Ravatn Lillestrøm konkurrerte ho i klassen 17-24 månadar. Ho var også med i Ølen i fjor. Då stilte ho i klassen 10-12 månadar. Det er første gong ho stiller i klassen for vaksne hundar, seier den stolte eigaren. Ho fortel at det er den tredje hunden til familien, som har hatt hund i 20 år.
— Det er ein fin hobby. Og så får du god mosjon på kjøpet. For skal du ha hund, må du trena han og det inneber at du må gå tur med han, seier Helga Breivik, som seier Dalina er ein svært snill hund.
— Det er opp til deg sjølv korleis du vil at hunden skal vera. Og hugs at hunden aldri er sur på deg, seier Breivik.
Og det er ikkje berre eigaren som har sans for Galina. Dommarane var også imponerte av den unge schæferen, som vann sin klasse og blei nummer tre då heidersplassane blei fordelte.