Dårlig management

Vi mistet nylig ekstramidler fra fylkesmannen med begrunnelse at det ikke var tatt vare på […]

Vi mistet nylig ekstramidler fra fylkesmannen med begrunnelse at det ikke var tatt vare på næringsinteressene. Ordfører Arne Bergsvåg mente det var fordi det ikke var innført eiendomsskatt. En ordfører som vil inn på Stortinget og fremdeles tror at næring og skatt er det samme. Jaja. Nå innføres det eiendomsskatt. I 2010 skal det være full drift på Raunes og da er det grunn for dem som blir berørt av det til å gjøre opprør. Å betale skatt på eiendommer som ikke er verdt noen ting, er urettferdig. Kommunen har hatt flere anledninger til å ta opp leiekontraktspørsmålet med AF Decom, men har ikke benyttet sjansen. I stedet virker det som det er blitt et prestisjemål for politikerne å preferere AF Decom fremfor Vatsfjorden og innbyggerne rundt.
Og det kan ikke være skatteinngangen fra bedriften som er unnskyldningen.
AFDecom har nå engasjert Niva for overvåking av Vatsfjorden. Det er vel og bra. Men alle bør være klar over, at om faregrensene overskrides, vil ikke bedriften slutte av der ute. Til det har de lagt ned for store penger. Deres politikk har helt fra starten vært trenering, så dette er også skuebrød for å kjøpe seg tid. Det er dette som på fint kalles realøkonomi. Tenk om Vindafjord kommune hadde tatt lærdom.

Brit Ohm
Nedre Vats