En seier for miljøet og for Venstre

Dermed sikrer man at den vakre og dramatiske naturen på Folgefonna blir tatt vare på […]

Dermed sikrer man at den vakre og dramatiske naturen på Folgefonna blir tatt vare på for fremtidige generasjoner.
Dette er en seier for Vestlandsnaturen, miljøbevegelsen og for Venstre. Her har regjeringen latt hensynet til naturopplevelser og reiseliv gå foran kraftutbyggingsinteressene.
Å ta vare på de største naturattraksjonene er nøkkelen til å få en aktiv satsing på reiseliv i Folgefonna-området. De norske fjordene er nylig kåret til verdens beste reisemål av National Geographic, og det er avgjørende å ta vare på disse naturattraksjonene som turistene kommer for å besøke av kvalitetsturisme.Den mer enn 100 år gamle ridestien i Tokheimslia er en unik naturopplevelse og ble nylig restaurert for 1.6 millioner kroner. Oppgangen er den klart viktigste og best tilrettelagte på østsiden av Fonna. Både for det lokale friluftslivet og reiselivet er det nå en stor seier at den flotte Tokheimselva forblir uberørt.

May Britt Vihovde,
stortingsrepresentant Venstre