Forebyggande arbeid mot alkohol blant ungdommer

Som ordfører har jeg ansvar for at debatt om aktuelle saker blir gjennomført. Jeg har […]

Som ordfører har jeg ansvar for at debatt om aktuelle saker blir gjennomført. Jeg har fått et utall med støtteerklæringer fra både fra folk i Vindafjord og Ølen, om at den nye kommunen må starte opp uten polutsalg.
I kommunestyret 21. juni i Vindafjord, vil representanter fra alle partier være med å si nei til polutsalg i nye Vindafjord. I Vindafjord kommunestyre har vi tradisjon for åpen debatt, særlig når en vet at mange innbyggere er engasjert i saka.
Jeg er for ei restriktiv linje, der det skal være høy terskel for salg av brennevin. Brennevin er billig å kjøpe på vinmonopolet nå. Ei flaske brennevin koster 216 kroner. Det er ikke vanskelig for ungdom å samle inn et slikt beløp. Lave priser og lett tilgjengelighet fremmer ikke lavere forbruk av brennevin blant unge.
Billig brennevin og polutsalg høres i mine ører som et lite effektivt forebyggende rusarbeid blant unge.

Reidar Håvås
Ordfører i Vindafjord