Nye Vindafjord

Når det nå er realitet at vi blir en ny kommune, må vi tenke helhetlig, […]

Når det nå er realitet at vi blir en ny kommune, må vi tenke helhetlig, og vi må ha økonomi i bakhånd.
Både Ølen og Vindafjord har nylig vært igjennom omorganisering når det gjelder eldreomsorgen i tilknytning til bygg av nye sykehjem og omsorgsboliger. Dette er noe som i slike prosesser gir personalet noe utrygghet en viss tid, o Lærar ved Hogganvik landsby, Aud Pedersen, var forteljaren, medan hovudrollene, Oma og Abdullah, blei spelt av Anne Karin Offerdal og Tor Raymond Maasen.
Fekk liv i dokkene
Frå Hogganvik orkester si orientalske eventyrframføring, gjekk ferda vidare til dokketeater i vevstova. Her var det Reidun Hedetoft, eller tante Reidun som ho blir kalla, som hadde regien. Ho fekk hjelp av Lydia Haugan og Linnea, Louisa og Elvira Mattson med framføringa av Asbjørnsen sitt eventyr om Gullfuglen. Også her blei det fullt hus, og nye stolar måtte setjast fram til både born og vaksne. Dei yngste samla seg på benkane heilt framme, og der sat dei tause og følgde den magiske stemninga som oppstod då dokkene byrja å røre på seg. Ekstra spennande blei det då trollet dukka opp over fjellkanten, og unge Alexander var mellom dei som tok steget heilt inn til scenekanten for å sjå på.
Mat på låven
På låven i Hogganvik var det laga til med sal av forskjellige produkt frå landsbyen. Benkar og bord var sett fram mellom stablane med høy og halm for dei som ville slappe av med kake og kaffi. Dei ekstra svoltne gjekk utanfor og fekk seg ein nygrilla hamburgar.
— Eg likar med godt her, seier bebuar Kristine, medan ho kosar seg med kake.
— No må de kome til dans, bryt Reidun Hedetoft inn.
Dermed samla bebuarane og gjestene seg til avslutning med folkedans frå allslags land.