Lavere rente med FrP

Dermed er kronargumentet og skremselspropagandaen fra våre største motstandere, SV og AP, spilt fallitt. I […]

Dermed er kronargumentet og skremselspropagandaen fra våre største motstandere, SV og AP, spilt fallitt.
I flere år har Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen spredt usannheter om uansvarlig budsjettpolitikk fra FrP. Høyere renter og økt ledighet har vært hovedanklagen i de feilaktige påstandene fra lederen i Ap og SV, landets statsminister og landets finansminister.
Nå må sosialistene finne andre argumenter mot FrP. To ganger har SSB nå gjennomgått FrPs alternative budsjett. Først nektet Kristin Halvorsen å tro på beregningen. Så ble det foretatt en ny, med den samme konklusjonen; lavere renter, selv ved bruk av mer oljepenger.
Dette viser at det er mulig å investere flere oljekroner i veier og sykehus og samtidig la folk slippe å betale høye skatter og avgifter. Samtidig må offentlig byråkrati effektiviseres, og dette burde være riktig tidspunkt ettersom det er et godt arbeidsmarked og ressursene trengs til produktivt arbeid i stedet for uproduktivt byråkrati.
En mer saklig debatt om forvaltningen av vår oljeformue er nå i gang.
Lønnsomme investeringer i sykehus og veier forringer ikke nødvendigvis nasjonalformuen, og vi overlater en bedre arv til våre etterkommere. Vi har det riktignok godt i Norge, men det er ingen grunn til ikke å forbedre samfunnet.
Skremselspropagandaen om høyere rente er nå gjort til skamme. La oss heller diskutere hvordan vi kan gjøre Norge endra bedre å leve i.

Arne Sortevik, Stortingsrepresentant FrP