Maktglade politikere

Skal ikke en politiker ha klare meninger, være konsekvent og idealistisk? Og nå er han […]

Skal ikke en politiker ha klare meninger, være konsekvent og idealistisk? Og nå er han villig til å glemme noe så viktig som EU, bare for å komme i en maktposisjon. Det er ikke lenge siden Stoltenberg selv var ute og ønsket at Norge skulle søke medlemskap innen 2006, så dette siste utspillet hans er ikke bare en invitasjon til et samarbeid på venstresiden, det er også et bevis på hvor inkonsekvent og ignorant Stoltenberg kan være, når det passer ham.
Nå går han til det skritt å trosse folkets ønske om en ny EU-debatt og norsk søknad i det øyemed å klore til seg en regjeringsplass.
Han har tydeligvis ikke nok tro på sin egen politikk til å gå til valg på den i 2005, men har tenkt å gå til valg med budskap som kompromisser og tilpasning. Er det noe Norge trenger, så er det sterke politikere med klare meininger, som vil noe og som er utålmodige.
Norge trenger ikke flere politikere som feiger ut og legger de viktigste sakene på hyllen … Det virker som om Høyre med jern-Erna er de eneste som står på krava for tiden, og vil et sted, de vil inn i EU!

Per Hervik Heggebø