Mangel på respekt

Denne gang er det de gamle. En halv million kroner skal spares. Mye penger eller […]

Denne gang er det de gamle. En halv million kroner skal spares.
Mye penger eller lite penger?  Det er altså så mye at våre matkjøpende eldre ikke skal få nylaget mat hver dag. Det er ikke til å forstå. Samtidig er summen så liten i kommunebudsjettsammenheng at det burde være mulig å spare inn pengene på andre områder. Hvorfor hører vi aldri om innsparinger i administrasjonen?  Reduserte man der replikker som:
«Det må vi ta et møte på», ville det garantert bli mye tid til overs for mange. Kanskje kunne en spare inn en stilling? Det utgjør vel ca en halv million kroner det. Den samme summen som må på bordet for at de eldre skal slippe å spise gammel mat. Dette har både i første og siste rekke med respekt for mennesker å gjøre. Det ble sagt at det har vært få motforestillinger til forslaget.
Men det beror vel mer på at folk flest ikke visste noe før det var behandlet og stod i avisa. Det samme skjedde også på Vindafjordtunet da noen eldre plutselig ble flyttet over til en annen avdeling uten å ha fått skikkelig beskjed på forhånd.
Det er tydelig at administrasjonen har et problem med å behandle «svake grupper» innen kommunen, som unge og elder, med respekt. Den respekt man skal ha for de menneskene man har som jobb å betjene.
Brit Ohm