Sokndal – en fredskommune

For å få fred i Sri Lanka måtte man ha tid og tålmodighet. Siden 1984 […]

For å få fred i Sri Lanka måtte man ha tid og tålmodighet. Siden 1984 har 60 000 mennesker blitt drept på Sri Lanka. En million er på flukt og det fins 700 000 miner.
Men etter at Erik Solheim har arbeidet med fred mellom regjeringen og tigrene har det blitt mye mer fredlig de siste årene.
Arild Edvardsen holdt også taler om sitt arbeid for fred mellom menneskene og bl.a. i Sudan og Kongo. Han snakket om fundamentalistene i verden av jøder, kristne, islamistene og andre. Når man var ekstrem kunne det ofte føre til krig mellom religioner. Budskapet fra Arild var at menneskene måtte leve i fred på tross av de har ulike religioner.
Denne fredsvarden i Sokndal på Myssa er bygget opp med steiner fra ulike kommuner i Norge og en av initiativtakerne er Olav Lunde, Sokndal. Den neste fredsvarden i Sokndal bør være en fredsvarde med 191 steiner fra de medlemslandene I FN. Da kommer kanskje generalsekretær i FN, Koffi Annen og åpner den.
Tore Nærland, Bryne holdt innlegg i kinosalen på Soknatun der han gratulerte Soknad kommune med det store fredsinitiativet fra kommunen, bl. a. deres sterke engasjement for barn og gamle i HviteRussland og Ukraina, spesielt for de som var skadet i Tsjernobyl-ulykken.
Tore Nærland oppfordret folkene i Sokndal til å sykle med i Sri Lanka for fred og vennskap i nærmeste framtid med besøk av skoler og institusjoner for handikappede
 Lykke til videre til Sokndals innbyggere med deres engasjement for fred, vennskap og solidaritet.

 Tore Nærland