Solstikk, Lundteigen?

Fjerning av rentefradraget på lån over 2 millioner kroner vil ramme de aller fleste nyetablerte […]

Fjerning av rentefradraget på lån over 2 millioner kroner vil ramme de aller fleste nyetablerte med boliglån svært hardt. Skal du ha en bolig med plass til en litt større familie i dag er det heller regelen enn unntaket at du må ut med minst 2 millioner kroner, og er du nyetablert er egenkapitalen ofte liten. Det er altså denne gruppen Lundteigen og hans rød-grønne regjeringskamerater nå skal ramme for å få nok til andre formål. Dette samtidig som oljeprisen setter stadig nye rekorder, og avkastningen av oljefondet (pensjonsfond utland som det nå heter) blir stadig større.
Høyre foreslo 500 millioner kroner mer til veivedlikehold (ny asfalt) i revidert budsjett. Dette stemte Lundteigen og hans regjeringskamerater mot. Vi har fått et Kunnskapsløft, nå trenger vi et Veiløft. Det tror jeg de fleste er enige om. Men Høyre vil aldri være med på den type usosiale forslag som Per Olaf Lundteigen nå drømmer om å gjennomføre.
Da jeg våknet opp til nyheten om at regjeringen vurderte å fjerne rentefradraget for normale boliglån, lurte jeg på om jeg hadde fått solstikk, men etter å ha dobbeltsjekket utspillet til Lundteigen, skjønte jeg at det var han som hadde fått det.
Trond Helleland,
samferdselspolitisk
talsmann, Høyre