Stusselig nyttårs feiring for de gamle i Etne

For, som de tenkte, kanskje det ble laget til litt ekstra for dem, siden det […]

For, som de tenkte, kanskje det ble laget til litt ekstra for dem, siden det var nyttårsaften.
De er jo vant til (fra yngre dager) at nyttårskvelden er noe mer enn en vanlig dag. Kanskje litt underholdning, god mat og sosialt samvær. De liker jo det, selv om de er blitt gamle.
Stor var min forbauselse, da jeg kontaktet sykehjemmet i Etne, og ble fortalt at her hadde de ingen planer om å gjøre noe som helst ekstra for de gamle, selv om det var selveste nyttårsaften. Jeg ville nesten ikke tro det, men sant var det.
Jeg hadde med meg to amerikanere, hvorav den ene jobber på et sykehjem i Sør Dakota. De var ganske sjokkert da de hørte at ingenting var gjort for å glede de gamle litt på nyttårsaften. De trodde at Norge var et land som t over studiet at han blir verande i Italia fram til 20. mars.
— Me får dekka reise og mat, trur eg, seier Haugland, som ikkje hadde rekna med at det skulle bli Paralympics-tur på han.
— Kva skal du gjera når du er sidefølgje?
— Eg skal gå føre Ragnar Sørhaug i sporet, fordi han er svaksynt, fortel Haugland, som dermed må ha løpskapasitet til å gå minst like fort som Sørhaug i sporet.