Takk Kongeparet!

Ja, Haugesunds Avis! Fremtiden er lys blant byens borgere! I hele to regnfulle dager fikk […]

Ja, Haugesunds Avis! Fremtiden er lys blant byens borgere! I hele to regnfulle dager fikk vi alle være tilskuere til en berikende markering og feiring av en by som var bygd på «sildabein». Ettersom kongeparet majestetisk hastet forbi byens befolkning var det snarere umulig å knipse til seg noen minneverdige fotografier. Alt en kunne forevige på papiret var noen herrer i fotsie frakker som skulle beskytte nasjonens glansbilder! Programmet for markeringen gjorde at hele byens befolkning måtte legge om sine daglige ruter og tidsskjemaer! Opptoget fra Byparken til Rådhusplassen var for mange og enhver av oss en rørende bit av jubileet. Elevene i samarbeid med lærerne demonstrerte Haugesunds historie og vekst med kreative innslag.
Optimismen blomstrer mer enn noen sinne i festivalbyen Haugesund. Om ikke byen vises på TV2s værkart, er Haugesund for mange verdens sentrum. Byen har oppdratt en rekke dyktige kunstnere, handelsmenn, skipsredere, idrettsutørere, og nytenkere som Rabinowitz, Kolbein Falkeid, Knut Knutsen, Hanne Haugland, Pål Jackman, Hanne Krogh, Gunnar Andersen, og Jan Ingvar Toft. Industrien vokser som bare det. Høgskolen utdanner eksemplariske sykepleiere, ingeniører, og økonomer. Byen har også gjort seg berømt internasjonalt med sin årlige filmfestival og Ryanairs daglige flyrute til og fra London. Vi holder på dialekten vår og er stolt av å skarre på r’n! Hanne Krogh selv setter ord på sine sterke følelser for byen som en gang var hennes hjemsted. Med et tettpakket publikum sang hun, «… Haugalandet er stedet hjertet mitt er fra».
Det er verdt å spørre i denne forbindelse, er monarkiet kilden og inspirasjonen til menneskets nyskapning og godvilje? Tross enkeltindividers vennskap og positive innstillinger til kongehuset, er det opplagt at mennesket selv er drivkraften og kilden til inspirasjon og tro på fremtiden. Historien kan bevise at det er mennesket selv som er skaperen til fremgang og egenidentitet. Hva mener leserne?
Roy Tollaksen,
Haugesund