Ventar rekordfestival

Det er ikkje mange av innbyggjarane i Vikedal som ikkje er med og gjer ein […]

Det er ikkje mange av innbyggjarane i Vikedal som ikkje er med og gjer ein solid innsats, anten på ein eller alle festivalane som vert arrangert i bygda. År etter år stiller bygdefolket opp, og festivalane veks for kvart år. Framfor årets Rootsfestival er alt i boks, og styret har hatt god kontroll i fleire veker. Vaktkompaniet har sikra festivalen vakter som skal gjennomføra over 400 arbeidsøkter, noko som vil seie at godt over 300 bygdefolk stiller opp for å gjere ein innsats.
— I år har me også leigd inn politi og profesjonelt vakthald som skal sikra festivalen endå betre. Sjølv om det ikkje har oppstått problem før, er i alle fall vaktene våre endå tryggare om det skulle skje noko, seier festivalsjef Anne C. Berentsen.
Berre dei siste åra har Rootsfestivalen vakse med kring tusen publikummar for kvart år, og med eit bra program og store forventningar, kan fem tusen besøkande vera innan rekkevidde.
— Kvar kjem dette til å ende?
— Det er opp til bygdefolket sjølv, seier festivalsjef Berentsen.
— For vår del kan det bli nye Roskilde, fleipar Marianne Andersen som er bookingansvarleg for festivalen. Med eit veldig godt år i fjor, er festivalen nå utan gjeld, og dei håpar på vidare suksess for å byggja vidare og investera til betre festival for kvart år.

God støtte
Med støtte frå lokale sponsorar, kommunen og Norsk kulturråd, har festivalen eit solid grunnlag til artistbudsjettet.
— Sida me har fått mykje støtte, kan me også ha billettprisar til ein hyggulle det vere mangel på folk i a-lagsstallen pga skader og liknande, kan det nok hende det vert ein a-lagskamp i ny og ne på meg, avsluttar han.
Kvalifisering
Sidan Vats 94 spela uavgjort i sin kamp kvelden før, var Skjoldar allereie før kampen klar for kvalifiseringsspel. Dette prega også heimelaget, og dei tok nok for lett på oppgåva med å slå botnlaget Ferkingstad. Heimelaget styrte likevel det meste av fyrste omgang, og etter 12 minutt tok Skjoldar leiinga etter scoring av Jan Bauge. Etter ein god halvtime fekk Ferkingstad ein spelar utvist etter felling innafor 16-meteren, og dagens jubilant Bjørn Wannberg sette ballen rett i mål. Ferkingstad hadde også sine sjansar i fyrste omgang, med skot i stang og spelar aleine med keeper. Dårleg utnytting av sjansane og godt keeperspel av Skjoldar-keeper Jarle Rødde, gjorde likevel at både Skjoldar-spelarane og publikum i pausen trudde at dette skulle gå Skjoldar sin veg. Ferkingstad spela for å unngå nedrykk og satsa friskt i andre omgang, og det gjekk ikkje mange minuttane av omgangen før dei reduserte til 2-1. Då det gjenstod 10 minutt av kampen hadde dei scora to gonger til, og var nå det førande laget. Det vart likevel ny spenning i kampen då Egil Moe sette inn eit frispark frå om lag 25 meter og utlikna til 3-3. Men dette hjelpte lite då ein Ferkingstad-spelar like etter kjem åleine og scorar på tunnel mot keeper Rødde.
— Dette var bedrøveleg og trist, seier Skjoldar-trenar Åge Liff. — At me allereie var klar for kvalifiseringsspel prega spelarane for mykje, samstundes som laget heilt klart undervurderte motstandarane. Når ein i tillegg spelar med eit forsvar som er under einkvar kritikk, klarte me ikkje å dra dette i land, avsluttar Liff.