Vinmonopol i nye Vindafjord

Av erfaringstall vet vi at handelstanden kan regne med en solid omsetningsvekst etter etablering av […]

Av erfaringstall vet vi at handelstanden kan regne med en solid omsetningsvekst etter etablering av et polutsalg. Flere handlende og mindre handelslekkasje til «byn» er det vi ønsker oss.
Man kan si hva man vil om norsk alkoholpolitikk, men distriktsfiendtlig har den alltid vært. Er det ikke på tide at folk slipper å reise 50 km for å handle en flaske lovlig vin?
Og det som verre er, er også den tapte omsetningen for handelen i regionen, da folk kjører til «byn» for å handle, da de allikevel skal på polet.
Det er med en smule forbauselse at jeg leser at ordfører i Vindafjord Reidar Håvås ikke stiller seg bak en søknad, men vil ha en utgreiing fra politi, barnevern, sosialkontor, forskjellige idrettslag, foreninger, soknerådet. Det lukter ikke akkurat av en snarlig avgjørelse.
Viss dette er den politiske meininga i gamle Vindafjord så håper jeg at vinmonopolet er etablert i god tid før sammenslåingen.
Man skal i en debatt om etablering av et vinmonopol selvfølgelig ta med negative konsekvensene, men får ikke den som vil ha alkohol tak i det i dag?
Det er negative konsekvenser med alkohol, det har det alltid vært og kommer alltid til å være, men det er en lovlig vare som folk flest ønsker.
La oss ønske vinmonopolet velkommen til Ølen. 
 
 Terje Halleland,
formann
Nye Vindafjord Fremskrittsparti