Sandkorna fyk når dei eldste speidarane i Vats tar i bruk den romerske stridsvogna som dei har laga med eigne hender. Frå venstre Jon Harald Stødle, Morten André Litlehammer og Even Krakk.
Foto: Elin B. Øvrebø
Sandkorna fyk når dei eldste speidarane i Vats tar i bruk den romerske stridsvogna som dei har laga med eigne hender. Frå venstre Jon Harald Stødle, Morten André Litlehammer og Even Krakk. Foto: Elin B. Øvrebø

Friluftslivet blomstrar

Speidarane i Vats har starta årets utesesong.

Dagens Grannar byr på temasider om friluftsliv. Me har blant anna besøkt speidarane i Vats, snakka med ekspedisjonsfarar Cecilie Skog som besøker viltmessa i Etne, og presenterer årets program for «Ut på tur» i Vindafjord.

Les også journalist Grethe Hopland Ravn si elleville turskildring, godt illustrert av Birgithe E. Johannessen.

I avisa er det elles saker om jegerar som ynskjer mindre hjortekvotar, russen som fekk realistisk møte med ei trafikkulykke, Kor´e Vindafjord som klar med nytt program og dinosaurar ved Skånevik skule. Sjå også dramatiske bilde frå israset som ramma Eikemo.