• Bilete 1 av 4 - I dag er det 14 år sidan Svein Henning Vågen døydde av sjukdomen cystisk fibrose. Då han døydde bestemte foreldra hans seg for at treningssenteret hans skulle leva vidare. Dermed gav dei heile senteret til treningskameratane, og Lars Sigurd Ohm (i midten) seier det var eit privilegium. Gudvin og Ingeborg Vågen synest det er flott at Sveins gym framleis er i drift. foto: grethe hopland ravn

  • Bilete 2 av 4 - Svein Henning Vågen var ein svært positiv og glad person. Han var nøydd for å trena for å halda sjukdommen cystinsk fibrose i sjakk, men 11. september 2003 døydde han 27 år gamal.

  • Bilete 3 av 4 - Trenar fleire gonger i veka. Lars Sigurd Ohm (t.v), Charlotte Nesheim og Peder Lærdal har vore med sidan oppstarten i 1995. Mateusz Sobievaj (t.h) har kome til med åra.

  • Bilete 4 av 4 - Ein pause i treningsøkta må til, når Ingeborg og Gudvin Vågen kjem til treningssenteret med boller, wienerbrød og kaffi. Bak f.v: Mateusz Sobievaj, Peder Lærdal, Lars Sigurd Ohm, Hans Petter Høglien. Framme f.v: Charlotte Nesheim, Rebecca Pop, Ingeborg og Gudvin Vågen, Jakob Kårhus.

Tar vare på arven

Svein Henning Vågen frå Vats starta Sveins gym på 90-talet. Då han døydde i 2003 bestemte foreldra at treningssenteret skulle leva vidare. Og det har vennegjengen gjort, slik Svein Henning ønskte det.

av Grethe Hopland Ravn

Cystisk fibrose

Dette er ein sjukdom som råkar slimkjertlane i lunger, bihuler og butspyttkjertel, og som fører til sviktande funksjon fordi kjertlar blir tilstoppa av seigt tørt slim. Dette fører til kroniske luftvegsplagar med hoste og tung pust, redusert næringsopptak frå tarmen med forseinka vekst og utvikling. Dei som får denne sjukdomen blir ofte magre, hostar ofte og har rikeleg med slim i lungene.

Svein Henning Vågen frå Vats starta Sveins gym på 90-talet. Då han døydde i 2003 bestemte foreldra at treningssenteret skulle leva vidare. Og det har vennegjengen gjort, slik Svein Henning ønskte det.