Dei to kapteinane Tore Berakvam Stokka(t.v), og Lars Øvernes hadde eit humørfylt møte med dommaren Warren Augustus Wade før avspark. Foto: Magne SkålnesBilde 1 av 9
Etne feirar det første målet i 2019-sesongen. Målskårar Åsmund Norheim(nr 15), blir omsverma av glade Etne-spelarar. Foto: Magne SkålnesBilde 2 av 9
Tilskodarane stod tett i tett på den eine sida av bana, og talde omlag 120 mann. Foto: Magne SkålnesBilde 3 av 9
Kristian Langeland(nr 8) stangar inn trøystemålet for bortelaget. Foto: Magne SkålnesBilde 4 av 9
5 år gamle Live Skjold var med tante Beathe Hegerland på kamp. — Me håpar på Etne-siger, for der spelar onkel Kenneth, sa Live i pausen. Foto: Magne SkålnesBilde 5 av 9
Ein betenkt Vats 94/Skjoldar-trenar Frode Hundsnes innser at det går mot tap i Etne. Foto: Magne Skålnes
Frode Hundsnes vart ikkje avskrekka av Etne, men måtte innsjå at det vart ein knusande nederlag i serieopninga. Foto: Magne SkålnesBilde 6 av 9
Etne-trenar Jan Arne Strøm kunne konstatere at laget hans køyrde over bortelaget til tider. Foto: Magne SkålnesBilde 7 av 9
Kotrastar i fotballen. Tøres Rullestad og Kristoffer Grønstad feirar samarbeidet på 5-1 skåringa, medan Remi Torgersen deppar etter nok eitt baklengsmål. Foto: Magne SkålnesBilde 8 av 9
1-0! Åsmund Norheim set inn straffen, og Etne tek leiinga etter 23 minuttar. Foto: Magne SkålnesBilde 9 av 9

Utklassingsiffer i lokaloppgjeret

Det var seriestart for Etne og Vats94/Skjoldar fredag kveld, og det første lokaloppgjeret i 2019 gjekk mellom dei to laga på Etne kunstgrasbane.

Etter ein forsiktig start frå begge lag, byrja det å skje ting halvveis ut i omgangen. Først sette Åsmund Norheim inn ein straffe i det 23. minutt, før Erling Bjarte «Ebbe»»Rullestad sette ein corner rett i mål etter drøye halvtimen. Kristian Langeland reduserte for gjestene etter corner, men Kristoffer  Grønstad var nådelaus minuttet etterpå, og sette inn kveldens vakraste mål på ein kontrollert volley.

Andre omgang vart ein transportetappe for Etne etter at Sindre Kringlebotten punkterte kampen med si 4-1 skåring etter 51 minuttar. Grønstad sette inn sitt andre for kvelden til 5-1 etter eit fint forarbeid av Tøres Rullestad midtveges i omgangen. På tampen avslutta Åsmund Norheim slik han starta kvelden, nemleg med å skyte ballen i mål frå straffemerket.

Heimelaget var mykje meir truande framover på bana enn Vats 94/Skjoldar, som heilt mangla sting og gjennombruddskraft i denne første kampen.

Les meir om kampen i måndagens papiravis.