Vindafjord Ap har støttet innbyggerne

Vindafjord Arbeiderparti har i denne valgperioden vært på samme side som innbyggerne i kommunen i mange saker der kommunestyret har stemt imot innbyggerne sine meninger.

Vindafjord Ap var klar på at sammenslåing av kommunene Etne og Vindafjord ikke var et ønske fra innbyggerne. 75% av innbyggerne svarte nei til å bli en kommune.

Partiet var aktivt med for en nødvendig utvidelse av Skjold barnehage.

Partiet reiste forslag om en rask som mulig oppbygging av Skjold skule etter brannen.

Partiet var med på å sørge for at borettslaget for trygdeboligene i Vikedal fikk en akseptabel avtale med Vindafjord kommune.

Partiet arbeidet med kontakt med Fylkesmannen i Rogaland for at kommunestyret ikke skulle få dispensasjon fra kommuneloven for å overta ansvaret for de private eierne i Vindafjord Tomteselskap sin pantegjeld til selskapet og Haugesund sparebank.

Partiet har sørget for politisk press i kommunestyret for ny bru i Vikedalsdalen, etter at flommen tok brua for flere år siden.

Partiet stemte ja til bygdefolkets eget planforslag på den nye reguleringsplanen for Søndenå feltet i Vikedal.

Partiet arbeidet politisk tett sammen med Ølen båtlag om å berge Revehalltomta for å få et høyhus plassert på tomta.

Vindafjord Ap sin politikk har hatt en betydning for de fleste saker som angår innbyggerne i hele kommunen.

Kommunestyret har behandlet mange saker på tvers av innbyggerne sitt syn, noe som ikke bør skje i et lokal demokrati.

Kommunestyret har ikke klart å få til en politikk som er forankret blant innbyggerne. Styringen av kommunen har seilt uten å ha fortøyning til alle våre 9 bygder. Alt som skal skje utenfor kommunesenteret må det gjentas og mases om gang etter gang. Kommunestyret har ikke villet eller evnet å satse like mye i alle bygdene som i kommunesenteret. Derfor er det blitt en frustrasjon i bygdene over at deres bygd ikke har samme betydning som resten kommunen.

I det nye kommunestyret fra valget 9. september må innbyggerne selv ta initiativ til at det skapes en ny politikk som tar hensyn til dem og skaper vekst i alle 9 bygder. Vil man at Vindafjord skal bli en vinner-kommune, må innbyggerne selv stemme fram de partier som ikke blir hengende i den gamle forliste politikken de siste fire år.

Reidar Håvås
gruppeleiar i Vindafjord Arbeiderparti