– Trass i manglar i utvalet av solkrem vi undersøkte, vil vi på det sterkaste oppfordre alle forbrukarar til å fortsette å bruke solkrem. Overdriven soling utan beskytting, har skadeleg verknad på huda og gir auka risiko for hudkreft, seniorrådgivar Rune Jemtland i Mattilsynets seksjon kjemisk mattryggleik. Foto: Berit Roald / NTB / NPK
– Trass i manglar i utvalet av solkrem vi undersøkte, vil vi på det sterkaste oppfordre alle forbrukarar til å fortsette å bruke solkrem. Overdriven soling utan beskytting, har skadeleg verknad på huda og gir auka risiko for hudkreft, seniorrådgivar Rune Jemtland i Mattilsynets seksjon kjemisk mattryggleik. Foto: Berit Roald / NTB / NPKBilde 1 av 3

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

Fleire solkremar trekt frå marknaden – hadde dårlegare vern enn oppgitt