Nordmenn et i snitt 52 kg brød i året. Foto: Lise Åserud / NTB / NPK
Nordmenn et i snitt 52 kg brød i året. Foto: Lise Åserud / NTB / NPK

Daglegvarekjedene et opp dei lokale bakeria

Daglegvarekjedene bruker stadig meir eigne bakeri. Det truar både lokalbakeria og sjølvforsyninga meiner Bakarforeininga.

– Talet på bakeri i Noreg er halvert sidan 80-talet, det handlar om sjølvforsyning, seier Gunnar Bakke, direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF).

Nationen
har snakka med fleire bakeri som slit med å halde oppe drifta fordi dei ikkje lenger får lov til å levere bakst til daglegvarekjedene.

Bakke meiner det hindrar fri konkurranse og mangfald.

– I dag er det tre store bakeri som produserer til butikkane sine, det skaper bekymring i bransjen vår.

Kommunikasjonsdirektør Harald Kristiansen hos Coop Norge fortel at kundane deira vil ha mindre ferske og meir butikksteikte brød.

– Det er ikkje slik at vi har eit ønske om å selje færre lokalproduserte bakarvarer, men vi må tilpasse oss konkurransesituasjonen, seier han

(©NPK)