La oss bistå med gode råd, slik at vi sammen kan gjøre økonomien din mer forutsigbar.
La oss bistå med gode råd, slik at vi sammen kan gjøre økonomien din mer forutsigbar.

Er du bekymret for økonomien?

– Slik kan banken kan hjelpe deg!

Det er mange som kjenner at økonomien ikke strekker til for tiden. Da er det godt å vite at Marit og kollegaene hennes i Haugesund Sparebank kan hjelpe deg!

Vi har stor forståelse for de som nå føler på usikkerhet, og vil gjøre vårt beste for å hjelpe våre kunder til å møte de økonomiske utfordringene – enten det er utsettelser, avdragsfrihet eller behov for gjennomgang av budsjett. Rådgiver i Haugesund Sparebank i Skjold, Marit Synnøve Frantsen, håper at folk som opplever økonomiske utfordringer benytter seg av hjelpen de kan få fra rådgiverne i banken.

– Det er helt naturlig å kjenne på usikkerhet i tider som dette. Prisene på mat, strøm og drivstoff har gått opp, i tillegg til økte renter. Dette er en ekstraordinær situasjon som gjelder for alle, og mange opplever at inntektene ikke strekker til, sier Frantsen.

Kan hjelpe med mye

– Vi er her for kundene våre, og med vår erfaring og fagkunnskap vil vi gjerne bistå med gode råd når økonomien kniper. Mange blir overrasket over at det ikke alltid er så store grep som skal til for å sikre økonomien. I de aller fleste tilfeller er det mye vi kan hjelpe med, understreker rådgiveren.

Og jo tidligere kundene tar kontakt, jo lettere mener hun det er for banken å hjelpe. Å møtes ansikt til ansikt kan være nyttig av og til, og sammen kan en finne gode løsninger.

– Haugesund Sparebank går i så måte litt motstrøms ved at vi ønsker å invitere folk inn i banken. Det meste kan du løse via telefon og internett, men av og til er det godt å komme innom for å ta en fot i bakken. Da kan vi sammen gå gjennom økonomien, og se hvor vi kan gjøre fornuftige endringer som letter bekymringene.

Gruppebilde av kunderådgivere Haugesund sparebank

Våre kunderådgivere har lang og variert erfaring og kan hjelpe deg å håndtere en utfordrende økonomi.

Grep som kan være nyttige å ta

Selv om det ikke alltid er like lett, bør alle ideelt sett ha en bufferkonto for uforutsette utgifter. Gå derfor gjennom forbruket ditt og se hvor du kan kutte ned for å få plass til sparing.

– Mange småutgifter blir store når man ser dem samlet. Det første vi gjør, er derfor å sørge for at vi sammen får god oversikt over økonomien din. Hva utgjør faste utgifter, hva er ditt nødvendige forbruk og hvordan står disse utgiftene i forhold til inntekten din, forklarer hun.

Er det mulig å kutte i noen av de faste utgiftene?

– Vi ser blant annet på om du har flere forsikringer som dekker det samme, eller om du har abonnementer du ikke trenger. Ved bedre planlegging og fokus, er det også fullt mulig å spare penger på matbudsjettet. For bedre forutsigbarhet, anbefaler hun også å fordele store faste kostnader som du tidligere har betalt én gang i året, til mindre beløp hver måned.

– Banken har mulighet for å vurdere en refinansiering og bistå med avdragsfritak for en periode. Vi kan også se på muligheten for å øke kredittrammen på lånet ditt, vurdere å bytte fra flytende til fastrente på lånet, og en eventuell forlengelse på nedbetalingstiden, forklarer Frantsen.

Hun minner også om at det ofte kan svare seg å ta kontakt med eventuelle andre kreditorer for å se på muligheten av å bli enige om en fornuftig nedbetalingsplan.

Ta kontakt

– Det viktigste er at du gjør noe. At du skaf- fer deg oversikt over egen økonomi og ser hvor du kan redusere utgiftene dine. La oss bistå med gode råd, slik at vi sammen kan gjøre økonomien din mer forutsigbar. Ta kontakt med oss – stikk innom eller avtal et møte i forkant. Vi skal ta godt imot deg, understreker hun.

Kunderådgiver

Ta kontakt med Marit Synnøve på tlf. 52 70 51 45
haugesund-sparebank.no