Bakar Aud Berit Ljusnes Jensen (t.v) og steikeassistent Olga Konova er i ferd med å laga 850 nordlandskaker denne dagen. Foto: Grethe Hopland Ravn
Bakar Aud Berit Ljusnes Jensen (t.v) og steikeassistent Olga Konova er i ferd med å laga 850 nordlandskaker denne dagen.

Ein god grunn til å svinga innom

Åkrafjordtunet har etter kvart fått mange bein å stå på, og ein av fleire gode grunnane til å svinga innom er bakevarene som blir produserte og selde på tunet. Denne dagen skal 850 nordlandskaker bli til.

Publisert Sist oppdatert

Ein kjenner det med ein gong ein parkerer utanfor produksjonsbygningane på Teigland i Åkrafjorden: Den gode lukta! Av nysteikte nordlandskaker som pirrar luktesansen, mens ho blandar seg med eimen av nyproduserte Åkrafjordpølser i nabobygget. Døra til bakeriet står på gløtt, og i opninga står ferdige nordlandskaker stabla i stativ til avkjøling. Inne er det framleis full produksjon, og før dei er ferdige for dagen er målet å produsera 850 nordlandskaker. Det betyr seks timar med baking og steiking for bakar Aud Berit Ljusnes Jensen, og steikeassistenten hennar, Olga Konova.

— I dette bakeriet produserer me nordlandskaker, potetkaker og Skakkebrød, men i dag er det berre nordlandskakene me lagar, seier Aud Berit Ljusnes Jensen som har vore tilsett som kokk sidan oppstarten av Åkrafjordtunet for 20 år sidan. Rett nok med 2,5 års pause ein periode, men dei siste åra har ho i hovudsak hatt ansvaret for bakeriet og catering.

Planlegg bakeri i butikk

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS