Grisekake og markering må til når gris nummer 2 million blir slakta ved Norura anlegget i Sandeid.Foto: Privat
Grisekake og markering må til når gris nummer 2 million blir slakta ved Norura anlegget i Sandeid.
Spesialveterinær og rådgivar på gris Laura Lundegaard Jensen har arbeidd ved fagfeltet ved Notura i eitt år.
Spesialveterinær og rådgivar på gris Laura Lundegaard Jensen har arbeidd ved fagfeltet ved Notura i eitt år.
Delvis pensjonistar Olav Osaland (t.v.), Ølensvåg og Asbjørn Nærland, Ølen var tilsett ved Nortura då dei slakta den første grisen i 1974, og nå deltar dei ved slakting av gris nummer 2 million. Når behovet melder seg kjem veteranane innom for å ta i eit tak.
Delvis pensjonistar Olav Osaland (t.v.), Ølensvåg og Asbjørn Nærland, Ølen var tilsett ved Nortura då dei slakta den første grisen i 1974, og nå deltar dei ved slakting av gris nummer 2 million. Når behovet melder seg kjem veteranane innom for å ta i eit tak.

Slaktegris nummer to million

Siste reis for grisen til Bjarne Rønnevik og Anette Haugland i Imsland er gjort.Det blei markert med ekte grisekake» for alle tilsette ved Nortura-anlegget i Sandeid sidan dette var slaktegris nummer to million.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom 46 år har har trufaste arbeidarar slakta kvalitetskjøt frå mellom anna gris ved Nortura Sandeid. I 2001 passerte bedrifta éin million slakta griseskrottar. 19 år seinare var talet dobla.

Rundt klokka 15 onsdag blei dagens 57. gris som vart slakta ved slakteriet, gris nummer 2 million igjennom slaktelinja. Imsland-grisen fekk ei verdig markering i kantina med alle tilsette til stades for ein smakebit av kaka som var kreert ved Nesheimstunet i Vats. Kaka var forma som ei purke med grisungar, og med lys på toppen.

Ved slakteriet i Sandeid starta dei med slakt av den første grisen 18.august i 1974, fortel fabrikksjef Britt Randi Stokkevåg. Sidan den gongen har det skjedd mykje med effektiviseringa.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS