Chenviakova Nataliien lærer sanitetskvinnene AstridKalleklev og Anne-Britt Gregersen kunsten å dekorere egg.FOTO: PRIVAT
Chenviakova Nataliien lærer sanitetskvinnene AstridKalleklev og Anne-Britt Gregersen kunsten å dekorere egg.
Anne-Britt Gregersen (t.v.), Lena Kolisnychenko og Olga Kozlova.FOTO: PRIVAT
Anne-Britt Gregersen (t.v.), Lena Kolisnychenko og Olga Kozlova.
Valeria Sunison og Olena Bondar.FOTO: PRIVAT
Valeria Sunison og Olena Bondar.
Lena Kolisnychenko har alt utstyr som trengs for å dekorere egg. Ho var initiativtakar til kvelden og hadde samla inn alt som skullebrukast til dekorasjon av egg, og bakt kaken.FOTO: PRIVAT
Lena Kolisnychenko har alt utstyr som trengs for å dekorere egg. Ho var initiativtakar til kvelden og hadde samla inn alt som skullebrukast til dekorasjon av egg, og bakt kaken.
Olena Bondar er ein god læremeister for veslejenta.FOTO: PRIVAT
Olena Bondar er ein god læremeister for veslejenta.
Olga Kozlova leiker med eit barn.FOTO: PRIVAT
Olga Kozlova leiker med eit barn.
Til feiring av ortodoks påske høyrer dette til: Heimelaga tøydukke, kake og dekorerte egg.FOTO: PRIVAT
Til feiring av ortodoks påske høyrer dette til: Heimelaga tøydukke, kake og dekorerte egg.

Lesaren melder

Fekk innblikk i ortodoks påskefeiring

Publisert Sist oppdatert

Ølen Sanitetslag har i to år hatt månadlege treff i lokala våre i Ølen, for ukrainske flyktningar som har kome til Vindafjord kommune. Ein uformell møteplass for utveksling av dei to kulturene, og for å la dei bli kjende med norsk kultur, lokalsamfunnet vårt og språket vårt, og med oss som deira nye naboar!

LESAREN MELDER:

Denne kvelden ynskte dei å vise oss tradisjonar knytte til ortodoks påskefeiring, som står for døra, fasten starta sundag 5. mai. Ortodoks faste tyder ikkje at ein ikkje et, men ein avstår heilt frå visse produkt, først og fremst avstår ein frå kjøt. Vidare et ein ikkje mjølkeprodukt, men mykje vegetarisk som linser og mat basert på olivenolje. Det handlar om andeleg reinsing og eining med Gud.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS