Anne Synnøve Stakestad er dama bak Skeiegård surdeigsbakst. FOTO: RENATE SÆVAREID
Anne Synnøve Stakestad er dama bak Skeiegård surdeigsbakst.
Delikate kanelsnurrar som blei fort utseld. FOTO: RENATE SÆVAREID
Delikate kanelsnurrar som blei fort utseld.
Surdeigsbrød i forskjellige variantar. FOTO: RENATE SÆVAREID
Surdeigsbrød i forskjellige variantar.
Anne Synnøve Stakkestad på veg inn i lokalet med påfyll av rykande fersk bakst. FOTO: RENATE SÆVAREID
Anne Synnøve Stakkestad på veg inn i lokalet med påfyll av rykande fersk bakst.
Linda Hauge Holten og Tone Stautland var to nøgde kundar som fann seg forskjellig. FOTO: RENATE SÆVAREID
Linda Hauge Holten og Tone Stautland var to nøgde kundar som fann seg forskjellig.
FOTO: RENATE SÆVAREID
FOTO: RENATE SÆVAREID
FOTO: RENATE SÆVAREID
Det nyoppussa lokalet har ein rustikk og landleg stil.FOTO: RENATE SÆVAREID
Det nyoppussa lokalet har ein rustikk og landleg stil.
Mange fine detaljar i lokalet.FOTO: RENATE SÆVAREID
Mange fine detaljar i lokalet.
Her er mjølet ho brukar utstilt. kundane kan også kjøpa med seg heim om dei vil. FOTO: RENATE SÆVAREID
Her er mjølet ho brukar utstilt. kundane kan også kjøpa med seg heim om dei vil.

Surdeig i vinden

Anne Synnøve Stakkestad er hobbybakar, og har nå laga seg eit utsal av surdeigsbakst heime på garden i Sandeid. På opningsdagen kom det og gjekk folk heile dagen, og i løpet av førti minutt var ho utseld for kanelsnurrar.

Publisert Sist oppdatert

Det er laurdags føremiddag og flagget er kome opp på veggen utanfor det nyoppussa lokalet til Skeiegård surdeigsbakst. Anne Synnøve Stakkestad (35) har opna dørene for første gong. Ho står med brødkorga i handa, fletter i håret, skaut og eit brunt forkle i brun lin og ønsker velkommen med eit stort smil om munnen. I mellomtida står baksten og steiker inne i omnen i huset hennar. Det er ein nydeleg dag med snø og sol, men det stoppar ikkje kundane frå å koma og kjøpa seg nysteikt bakst.

—Det verkar som surdeig er i vinden hjå folk. Det har vore stor interesse, seier Stakkestad.

Det er berre tjue minutt sidan ho opna, og allereie har folk kome og gått i den koselege butikken hennar, i gammaldags, rustikk stil. I løpet av førti minutt har ho selt ut heile første runden av kanelsnurrar. Ingen tvil om kva som var mest populært.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS