Forskar Marit Kvalvåg Pettersen viser fram laks pakka inn i tynnare plast. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen
Forskar Marit Kvalvåg Pettersen viser fram laks pakka inn i tynnare plast.

Nye emballasjereglar kan gi dyrare mat

Dei komande åra blir det store endringar i korleis matvarene i butikken er pakka inn. Det kan gi dyrare mat og dårlegare utval.

Publisert Sist oppdatert

– I åra som kjem vil forbrukarane oppdage ein god del nytt med tanke på utsjånaden og funksjonen til matemballasje, seier seniorforskar og ekspert på emballasjematerialar, Marit Kvalvåg Pettersen i matforskingsinstituttet Nofima i ei pressemelding.

Emballasjen kjem til å bli enklare, ha færre fargar og fleire pakningar kjem til å bli gjennomsiktige. EU aukar også krava om at emballasjen skal brukast fleire gonger, noko som igjen kan bety nye panteordningar.

Lønsam gjenbruk

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS