Håpar på topplassering

Tysdag reiste Kjellaug Selsaas frå Stokkadalen i Vats, saman med border collien Loppa og resten […]

Tysdag reiste Kjellaug Selsaas frå Stokkadalen i Vats, saman med border collien Loppa og resten av landslaget i lydnadstrening, til Austerrike for å delta i EM. I mars blei ho tatt ut på lagar, blant annet ser kommunen på innsparing av fôringsutgifter til våre gamle på alders- og sjukeheimer.
Jeg var i dag morges på skulekjøring til Fjæra og Markhus. Maken til tullkjøring som må til for å holde liv i Fjæra skule til 6-7 unger og 3 lærere, skal en leite lenge etter.
Ferdig med den transporten og tilbake i Skånevik på formiddagen, stod det på kaien en grønn ny lastebil, samt en vaktmesterbil og 3 kommunalt ansatte i tanker for å få tiden til å gå. Hadde jeg kjørt bort til Engeleiren i Etne hadde det sikkert stått noen planleggere der også. Ikke for å henge ut kommunearbeiderne, men for å sette søkelys på hvordan kommunen bruker sine penger.
Jeg må spørre deg Amund Enge om du styrer kommunen som en verna bedrift? På en verna bedrift er det ikke tjenestene som spiller størst rolle, men at de ansatte har noe å møte opp til.
Er det enklere og mer rasjonell fôring av våre gamle, høgere kommunale avgifter, pluss husleigeauke, og ei lita bot på Brynjulf Hus på 180.000 kroner, som skal redde budsjettet, og kanskje opprette et par nye stillingar?

Etne 14.02.06
Brynjulf Hus