«To poteter og to kjøttkaker»

Kystpartiet tar sterk avstand fra denne trenden med å servere de eldre/pleietrengende oppvarmet ferdigmat. Vi […]

Kystpartiet tar sterk avstand fra denne trenden med å servere de eldre/pleietrengende oppvarmet ferdigmat.
Vi mener dette er uverdig for de det gjelder.
Når de etter et langt liv kommer på sykehjem eller bor i omsorgsbolig betaler de jammen nok for plassen sin til at de burde kunne få skikkelig mat. Vi er klar over at ekspertene sier at kok- kjølmaten er god og næringsrik nok til å dekke behovet. Men kan vi selv forestille oss hvordan det er å få ferdiglaget mat servert på et fat hver dag. «To poteter og to kjøttkaker». Har du lyst på tre kjøttkaker i dag så er ikke det mulig. «Du får ta det du får.»
Og matlukten. I ett hvert hjem er det deilig matlukt når middagen nærmer seg. Det er denne matlukten som stimulerer appetitten. Vi vet at mange eldre sliter med dårlig matlyst, og dårlig ernæring. Å servere de ferdigmat hver dag er i hvert fall ikke til hjelp mot dette.
Det kan ikke være sånn i dette landet at må du grunnet alderdommen eller sykdom gi tapt på hjemmet ditt og flytte på sykehjem eller omsorgsbolig, så tar vi matlukten fra deg.
Og når det gjelder pris, så har vel de kommunene som allerede bruker kok- kjølmaten fastslått at innsparingene ved dette systemet er liten eller ingen. Sågar er det kommuner som nå går tilbake på ordningen og vil ha sine kjøkken for eldre/ pleietrengende tilbake.
Kystpartiet vil med de midler vi har kjempe imot at kosen med maten på denne måten blir fratatt.de eldre/pleietrengende.
Flott at de folkevalgte i Etne så at det er ingen skam å snu.

Hildur Larsen, leder for Kystpartiet i Hordaland