Vår kristne kulturarv, hvorfor skal den fjernes?

I vår tid er disse verdiene under et voldsomt sterkt press fra enkelte av våre […]

I vår tid er disse verdiene under et voldsomt sterkt press fra enkelte av våre egne svikefulle politikere på venstresiden. Hvorfor skal man fjerne vår kristne livsfilosofi? Denne kulturarv har gitt oss et demokratisk samfunn som har vært fantastisk å bo i.
Ideologier og filosofier er abstrakte, men i det synlige skaper de sosial moralsk adferd. Vi kan si «på frukten skal treet kjennes».
Hvem er disse intellektuelle som i etterkrigstiden har fått påvirket vårt samfunn og vært i sterk konkurranse til kristendommen. Jeg kan nevne Rousseau, skolemesterens far. Han brakte en ny epoke i pedagogikken, barneoppdragelse og skoleverkets historie. Han forkynte den totalitære stats oppdragerrolle, og lærte at det frie mennesket må frivillig underkaste seg staten og samfunnet, som beskytter fra blant annet klasseskille. Borgerne var barna, mens staten var foreldre.
Jeg vil også nevne Freud som jeg mener grunnla vår moderne sexrevolusjon. Han reduserte mennesket til et sexvesen. Religionen var etter Freuds mening en universell tvangsnevrose. Dette har vært grunnlaget for psykoanalysen i det 20- århundre.
Henrik Ibsen preket også individets opprør mot det gamle regimet av holdninger og moral som kristendommen lærte. Han mente at kristen medlidenhetsmoral var ødeleggende og hemmet mennesket.
22. august 1991, i det som en gang var Sovjetunionen, ble statuer av Karl Marx, Lenin og andre kommunistledere hugget i stykket og fjernet. En av vår tids store guder hadde falt, og massene jublet. Egentlig var det ikke bare noen statuer som ble fjernet, men et idesystem som har påvirket hundretalls millioner mennesker i flere generasjoner og som brakte menneskeheten en ødeleggende, ruinerende og moraloppløsende effekt på samfunnet.
Kristendommen har preget to tusenår, den har skapt vår verdensdel, den har formet vår kultur. Verdier som menneskeverd, nestekjærlighet og forvalteransvar. Selvfølgelig ikke tvang, påbud og kjettergang som middelalderens enevoldtid, da pave og kirke støttet og kontrollerte konge og keiser, og stod langt fra Jesu liv og lære. Hele historien lærer oss at alle mennesker må ha et minimum av regler å leve etter, og en indre moralsk kraft til å følge dem. Et samfunn med verdiforankring vil gi folk større livskvalitet enn samfunn der man har glemt røttene sine. I stedet for å glemme våre kristne røtter, må vi bygge framtidas samfunn på dem. Vi ser jo allerede fruktene av dagens nye livsfilosofi «Den sekulære humanisme» med sine oppløsningstendenser.

Sissi Solsvik Kringlebotten
Etne