Håvard Nordtveit og landslaget i tidleg jubel mot Bulgaria. Skjermfoto: TV Norge/MAX

Seks poeng på to kampar,

Noreg – Bulgaria 2-1 (1-1)

Ullevål, Oslo

Tredje runde EM-kvalifisering

13 min. 1-0 Tarik Elyounoussi

43 min. 1-1 Bodurov

Norge var det klart beste laget i første omgang og varta opp med festfotball, men ein svak periode mot slutten gav utlikning etter corner. Burgaria var heldige som kunne gå til pause med 1-1.

Andre omgang

15 år gamle Martin Ødegård får sin debut 20 minuttar ut i omgangen.

71 min. 2-1 Håvard Nilsen

Norge held leiinga ut og kunne jubla for alle poenga mot Bulgaria. Det var ein velforent siger i ein kamp der Håvard Nordtveit gjorde ein svært god innsats. Gjestene kom til få sjansar utanom cornerar og frispark.

Håpet om EM-sluttspel lever vidare etter tre kampar; tap mot Italia og siger mot Malta og Bulgaria. Italia og Krotatia er favoritt til dei to plassane som gir direkte kvalifisering til sluttspelet, medan Noreg sitt håp er å koma med som ein av dei beste nummer tre-laga.

Verdi

Det norske landslaget har ein spelarverdi på Norge 231 millionar kroner, og på suveren topp ligg Håvard Nordtveit frå Vats. Det er NTB som i forkant av kveldens EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria, som har sett på kva dei norske spelarane er verdt.

Verdien av laget har stupt i takt med fallet på FIFA si rankingliste over dei beste landslaga. Der kjem vindafjordingen som spelar i tysk bundesliga, ut med ein prislapp på vel 53,6 millionar, basert på den tyske nettstaden transfermark.dk si vurdering.

Kampens beste spelar då Noreg møtte Malta fredag, Joshua King er prisa til vel ti millionar.

Tøff kamp

Håvard Nordtveit gjorde ein god figur i kampen mot Malta der Noreg fekk ein etterlengta siger i ei tøff gruppe i kvalifiseringa til EM.

Tre poeng var viktig, men også at det losna i angrep der Joshua King og Mats Møller Dæhlie til dels herja med Malta-forsvaret og scora tre mål.

Sigeren var alfaomega, meiner Bundesliga-proffen Håvard Nordtveit. Det norske landslaget har i lengre tid hatt store problem å score. Dei to første kvalifiseringskampane mot Italia og Kroatia var langt frå oppløftande.

Til aftenposten.no åtvarar Nordtveit mot å la gledesrusen vare for lenge.

— Vi må leggje det bak oss fort. Vi må vere minst like godt førebudd til kampen mot Bulgaria som vi var til denne kampen, sa han etter fredagens 0-3 på Malta.

Kampen mot Bulgaria går på Ullevaal i dag, og det kontringssterke laget er ingen enkel match å slå.

Nordtveit hadde ein prikkfri kamp på midtstopparplassen i dysten mot Malta. Men heile det norske landslaget hadde ein god dag, og Malta skapte så å seie ingen trøbbel på den norske banehalvdelen.

Enkelte heller litt malurt i begeret ved å vise til at Malta ikkje er den altfor sterkaste motstandarden, men uansett var det ein godt gjennomført kamp for Noreg.