Landbruksminister Jon Georg Dale (t.v.) lytta nøye til det  konserndirektør Leif Malvin Knutsen kunne fortelje om Fatland-satsinga.
FOTO: TORSTEIN NYMOEN
Landbruksminister Jon Georg Dale (t.v.) lytta nøye til det konserndirektør Leif Malvin Knutsen kunne fortelje om Fatland-satsinga. FOTO: TORSTEIN NYMOENBilde 1 av 4
Landbruksminister Jon Georg Dale starta den nye produksjonslina for kjøttdeig.
Landbruksminister Jon Georg Dale starta den nye produksjonslina for kjøttdeig. Bilde 2 av 4
Den nye produksjonslinja lagar 160 pakkar kjøttdeig i minuttet.
FOTO: TORSTEIN NYMOEN
Den nye produksjonslinja lagar 160 pakkar kjøttdeig i minuttet. FOTO: TORSTEIN NYMOENBilde 3 av 4
Fatland har effektiv drift, men kraftig prisauke på innsatsfaktorar sytte for at resultatet fell i fjor.
ARKIVFOTO: TORSTEIN NYMOEN
Fatland har effektiv drift, men kraftig prisauke på innsatsfaktorar sytte for at resultatet fell i fjor. ARKIVFOTO: TORSTEIN NYMOENBilde 4 av 4

Opna anlegg til 200 millionar

Landbruksminister Jon Georg Dale trykte på knappen då Fatland Ølen markerte at dei opna dei nye produksjonslokala sine.

Utbygginga er på til saman 12.000 kvadratmeter, og tel blant anna verdas mest effektive maskin for kjøttdeigproduksjon.

Investeringa til 200 millionar kroner vart innvia fredag, og landbruksminister Jon Georg Dale var til stades. Han markerte opninga ved å trykke på knappen som sette i gang produksjonen på kjøttdeiglinja.

— Fatland Ølen viser at dei er blant dei fremste ved å ta i bruk ny teknologi med denne satsinga, konstaterte han.

Statsråden meiner satsinga, saman med politikken han fører som minister, vil bidra til at fleire vil velje å bli bønder i framtida.

I høgsesongen jobbar 370 personar ved anlegget. Etter effektiviseringa seier dagleg leiar Svein Fatland at målet er å doble produksjonen, og at dei er nøydd til å auke volumet om like mange skal ha jobb ved anlegget i framtida som i dag.

— Me meiner me skal klare å få til det, seier Fatland.

LES MEIR I PAPIRAVISA MÅNDAG.