Den gamle trebygningen blei totalskadd i brannen. Foto: Privat
Den gamle trebygningen blei totalskadd i brannen. Foto: Privat

Familie blei huslaus

Sentrumshus brann ned i Skånevik.

Ingen kom til skade då eit eldre trehus i Skånevik sentrum brann ned til grunnen tidleg 1. juledag. Ein ung familie med to småborn, som budde i huset, var på julebesøk med overnatting hos ein slektning ein annan stad i bygda, då brannen oppstod.

— Huset har brunne meir eller mindre ned og det er omtrent berre pipa som står igjen. Familien har mista alt dei eigde, opplyser operasjonsleiar Jarle Utne-Reitan ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Grannar.

Han fortel at det var sterk vind under brannen og at det var stor fare for at elden skulle spreia seg. Utne-Reitan rosar det lokale brannvesenet for god innsats.

Brannen blei meldt kl 05.50 og det viste seg at huset stod i full fyr då brannvesenet kom. Huset står i sentrumsgata med fleire hus tett inntil. Familien budde i andre etasje. I første etasje er det garnbutikk.

Operasjonsleiar Jarle Utne-Reitan seier at politiet førebels ikkje kan seia noko om brannårsak.

— Me startar med vitneavhøyr i dag, og vil seinare gå inn med teknikarar på åstaden.

Det gamle trehuset like ved bakeriet i Skånevi, fungerte som telegraf for mange år sidan og blei rekna som ein ærverdig og flott bygningen.