• Bilete 1 av 4 - Virginijus Lukosevicius kom til Nortura Sandeid for ti år sidan, eit sesongarbeid som har ført til at mange av hans landsmenn har kome til slakteriet. Foto: Privat

  • Bilete 2 av 4 - Jurijus Lukosevicius har funne seg godt til rette ved slakteriet.

  • Bilete 3 av 4 - F.v. Jurijus Lukosevicius, Aleksander Peganov, Valdemar Bendikas, Darius Lukosevicius, Laura Jakoite, Ramunas Lukosevicius, Egidijus Lukosevicius. Framme f.v Virginijus Lukosevicius, Daiva Lukoseviciene og Ligita Benedikiene, alle frå Litauen. Foto: Irene Mæland Haraldsen

  • Bilete 4 av 4 - Ekteparet Virginijus Lukosevicius og kona Daiva har begge fått fast jobb ved Nortura og slått seg ned i Ølen.

— Ein kjekk og arbeidsam gjeng som bidreg godt

I 2008 kom Virginijus Lukosevicius frå Litauen til Sandeid for å jobba som sesongarbeidar ved Nortura. Året etter blei broren med og seinare har nesten heile søskenflokken vore innom slakteriet i haustsesongen.

av Irene Mæland Haraldsen

I 2008 kom Virginijus Lukosevicius frå Litauen til Sandeid for å jobba som sesongarbeidar ved Nortura. Året etter blei broren med og seinare har nesten heile søskenflokken vore innom slakteriet i haustsesongen.