• Bilete 1 av 4 - Turid Straumsøy har alltid likt å vera aktiv, og ute i naturen finn ho styrke. Ho trur dette har hjelpt henne gjennom tre sjukdomsperiodar med kreft Foto: Grethe Hopland Ravn

  • Bilete 2 av 4 - I saman med ein heil gjeng frå Skånevik gjennomførte dei løpet i Haugesund sist onsdag. Her er fire av dei: Laila Sævareid (t.v), Marit Solheim, Turid Straumsøy og Anna Eriksen. Foto: Privat

  • Bilete 3 av 4 - Eit sterkt bilete frå tida ho var kreftsjuk Foto: Sondre Gunleiksrud

  • Bilete 4 av 4 - «Just live» skreiv Turid Straumsøy mens ho fekk behandling på Haukeland. No har det hamna på armen til evig tid. Det er blitt hennar livsmotto.

Vann over kreften tre gonger

For Turid Straumsøy (48) er oktober litt spesiell. Det er månaden der Rosa sløyfe-kampanjen kvart år samlar inn pengar til Brystkreftforeningen, og kreft er ein sjukdom ho har kjempa mot - og vunne, tre gonger.

av Grethe Hopland Ravn

For Turid Straumsøy (48) er oktober litt spesiell. Det er månaden der Rosa sløyfe-kampanjen kvart år samlar inn pengar til Brystkreftforeningen, og kreft er ein sjukdom ho har kjempa mot - og vunne, tre gonger.