Hva mener Vierdal om vindkraft?

Som kjent pågår det nå en høringsprosess om en Nasjonal ramme for vindkraft med frist for merknader satt som 01.10.19 noe Vindafjord kommune må ta stilling til. Vindafjord inngår i én av 13 regioner NVE har utpekt som aktuelle for utbygging. Det er høyst sannsynlig at kommunens mening vil bli lagt til grunn i NVEs endelig innstilling.

I siste rullering av Arealdel av kommuneplan, samrøystes vedtatt i kommunestyret sommeren 2017, ble arealer satt av til vindturbiner både på Døldraheia og Bukkanibba tatt ut.

I partiprogram til Senterparti mottatt i postkassen i forrige uken står det at Senterpartiet vil «vera positive til planar om utbygging av småkraft, vindkraft, solenergi og bioenergi».

I utgaven av Grannar torsdag 15. august, svarte ordfører Ole Johan Vierdal (Sp) på flere spørsmål, blant annet «er du for eller i mot at det skal bli etablert vindturbiner i kommunen – og i tilfelle kvar vil du at dei skal plasserast».

Svar ditt var ­«er verken prinsipielt for eller mot etablering av vindturbiner, det får eventuelt ei sak om utbygging belysa, fordeler og ulemper med prosjektet».

Det blir vanskelig å få tak i hva Vierdal som ordførerkandidat virkelig mener….

Skal vi da konkludere, siden ordføreren stemte i 2017 for at Kommuneplan arealdel skulle fjerne Døldarheia og Bukkanibba, at han er imot prosjekter her?

Uheldigvis spurte ikke Grannar hva ordføreren mente kommunen bør svare NVE om Nasjonal Rammeplanen. Håper da at Vierdal tydelig kan svare oss under de kommende politiske debatter.

Andrew Greenwood
Ølen