Når kommunen går over elva etter vann

Etne kommune går ut av kommunen og fylket for å kjøpe plasser til brukere de selv ikke har plass til. Dette er dyrt og totalt unødvendig.

Etne kommune har et omsorgssenter med en hel etasje som står ubrukt i Skånevik.

Å skylde på at en mangler personalet eller annet tror jeg ikke noe på.

Når man ser på siden til Etne kommune med ledige stillinger hvor de søker etter helsepersonell til helge-stillinger som er lyst ut, så er det 27 søknader til nå. Mange av de vil nok ha en fot innenfor så de kan få mer arbeid.

Så hva er grunnen kjære ordfører. For lite å bruke pengene på?

Jeg vil forslå at Etne kommune åpner 2. etasje på Skånevik omsorgssenter, ansetter fagpersonell og tilbyr andre nærkommuner de plassene vi ikke opptar. Det er alltid kommuner som sliter med plass til sine det ser man på ekstra liggedøgn sykehus som også koster kommunene penger. Da er det bedre å være i andre enden og på tilbudssiden. Kan hende man kan gjøre det så attraktivt at man blir etterspurt. Man kan sende tilbud til nye Ullensvang kommune, Vindafjord, Haugesund osv.

Jeg hører også rykter om at 2,5 stillinger som skulle gå til Skånevik er gått til Etne omsorgssenter. Stemmer dette ordfører og hvorfor?

Det er mange løsninger bare en ser etter de og ikke bare tenker dette koster penger. En kan faktisk også tjene gode penger til kommunen med å gi tilbud som er gode og kan gi brukere gode opphold, trening, opplevelser, palliativ omsorg, behovet er skrikene. Og det er ikke bare Etne som har brukere som trenger plasser. Men vi har plassene, men velger å ikke bruke de. Det er aldri god butikk.

Vigdis Madssen
leiar Rødt Etne