• Bilete 1 av 10 - Ronny Parante (44) skryt av dei frivillige som gjer det mogleg for alle å nyta den norske naturen. Han og familien frå Karmøy tok turen inn til Olalia for å feire DNT sitt 150års-jubileum, og fekk oppleve flott solnedgang på turen heimover. Foto: Sirianne Vikestad

  • Bilete 2 av 10 - Fleire hundre var samla ved Olali Fjellstove då DNT ved Haugesund turistforeining feira 150 år. Det vart også registrert rekordmange overnattingar ved hytta. Foto: Arne Vikestad

  • Bilete 3 av 10 - For dei som ikkje gjekk på ski var aking eit flott alternativ. Til tross for kulde, koste Dimalat Maekele (3) (t.v) og Nashan Wadegabr (2) seg i snøen.

  • Bilete 4 av 10 - Litt knall og fall vart det i løypene. Spesielt for dei som prøvde seg på ski for første gang, slik som Maisaa Alkoush (45) frå Syria. Ho hadde god hjelp og støtte frå Kari Vik Stuhaug (57).

  • Bilete 5 av 10 - Denne gjengen treng ikkje ein kom-deg-ut-dag, for å komma seg ut. — Me kjem oss ut uansett dag me eigentleg. Her på Vestlandet gjere me jo det, seier dei, frå venstre Anne Iren Mosdal (51), Kristin Mosdal (21) og Helene Ohm Berge (70).

  • Bilete 6 av 10 - Sander (8) og Magne Christiansen nytta det flotte skiføret til å trena litt på fristil-teknikken.

  • Bilete 7 av 10 - Både tobeinte og firbeinte var i løypene, noko som kunne føre til krasj og fall i nedoverbakkane. Her hunden Toya (5), Marit Solheim (56), Carmen Åsheim Karlsen (5), Lilly Åsheim Karlsen (7) og Kristi Kostveit.

  • Bilete 8 av 10 - Det kjekkaste ved å gå på ski er å renna fort ned bakkane, meiner Tine Åserud (11) og Tilde Skjold (10).

  • Bilete 9 av 10 - Denne gjengen gjorde ein kjempeinnsats ved Olalia Fjellstove, då dei sørgde for både proviant og varme til alle gjestene i helga. Frå venstre Hans Enerstvedt (59), Hilde Karlsen (48), Roy Martin Øyjord (54), Aslaug Frafjord Øyjord (11), Jørgita Folkedal (33), Aufhild Sannes (60) og Geir Kvessheim (60). Foto: Sirianne Vikestad

  • Bilete 10 av 10 - Barnas' Turlag spanderte pølse i brød, bollar og saft til turgåarane inne ved Fjellstova. Dei hadde også laga til fleire konkurransar som barna kunne delta i.

Over 2.000 tok skia fatt

Ronny Parante (44) var ein av fleire tusen som fann fram ski og akebrett og trekte innover mot Olalia. Det var folkefest i løypene og på fjellstova då DNT Haugesund inviterte til 150-årsfeiring.

av Sirianne Vikestad

Ronny Parante (44) var ein av fleire tusen som fann fram ski og akebrett og trekte innover mot Olalia. Det var folkefest i løypene og på fjellstova då DNT Haugesund inviterte til 150-årsfeiring.